5 Ponturi pentru Productivitate

Pagini peste pagini de invatat, sau ore si ore de stat la lucru, suntem epuizati doar cand ne gandim la asta. Off, ce ne facem? Parca o vacanta suna bine.

Pe vrute sau nevrute, trebuie totusi sa ne concentram asupra treburilor, sa ne cream scopuri, tinte si de ce nu, chiar sa le indeplinim. Ultima parte suna mai complicat, asa-i?

Nu-ti face griji! Sunt aici in ajutorul tau cu 5 ponturi care sa te ajute sa te pui pe picioare si sa termini primavara aceasta intr-o nota glorioasa.

Sa trecem la treaba!


1) PASTREAZA CURATENIA!

Nimic nu-i mai important decat un spatiu de lucru organizat si curat. Da, stiu, ai mai auzit asta! Ei bine, intr-adevar este, din punctul meu de vedere, foarte necesar. Cum era si: Clean on the outside, clear on the inside.

DSC01519

2) PLANIFICA PE HARTIE!

Pontul acesta imi este cu savarsire caracteristic, caci sunt absolut dependenta de tot ce inseamna scris, bifat si planuit. Acum, multi prefera sa isi scrie planul in calendarul de pe laptop, caci, pana la urma, suntem in 2016. Totusi, nu stiu de ce vad scrisul pe foaie mai benefic pentru minte.

HINTS:

  • DSC04191Cumpara-ti notite “post-it” pentru diferite
    “nu uita”-uri din programul tau
  • Un planner niciodata nu strica! Eu il am pe-al meu pentru 2016 de la Marks&Spencer i sunt foarte multumita de el. Scrie-ti liniute cu lucruri “de facut”, iar apoi, nu uita sa le bifezi sau sa le tai cam asa  cand le-ai indeplinit.
  • Cand inveti pentru teste/teze, creaza-ti propriul quiz scriind intrebari pe niste notite, la care sa vezi daca stii raspunsurile urmatoarea zi.

3) HAI MAI DEVREME LA CULCARE!

Din pacate, vorbesc serios! Stiu ca uneori pare imposibil si oricat ai incerca tot dupa miezul noptii ajungi sa te culci, insa trebuie sa facem un efort atat pentru starea morala, ct si pentru fizic.

Stiai ca atunci cand dormi putin corpul tau crede ca esti stresat, deci secreta cortizol, care este un hormon ce te face, in mare parte, sa aduni grasime in jurul abdomenului inferior, pe langa alte lucruri urate de genul? Dar despre asta, mai multe intr-un post curand Health&Fitness.

Inainte de culcare, totusi,DSC04189
ar fi bine sa iti relaxezi putin mintea, citind. Si nu-mi spune ca nu-ti place sa citesti noaptea fiindca n-ai lumina pentru ca s-au pus pe piata lanterne foarte mici pe care le atasezi chiar pe paginile cartii. Deci fara scuze!

 

HINTS:

  • Incearca un light read (Jurnalul Annei Frank) , ceva nu prea pompos, ci un pic mai ordinar, dar interesant, care sa nu-ti faca creierul sa te gandesti ca faci teme pentru scoala sau iar lucrezi, ci te relaxezi printr-un mediu care te incanta.
  • Te provoc sa citesti macar 20 de pagini pe zi! Nu-ti cer o carte pe zi, caci probabil e imposibil cu un program incarcat, dar sa schimb putin proverbul…”Some pages a day keep the doctor away”

4) NUMARA ORELE PE CARE LE PETRECI ONLINE!

Verific Instagram, Snapchat si Facebook de dimineata.
Apoi, dupa mic dejun. Apoi, in autobuz. Apoi, la liceu. Apoi, seara. Apoi, inainte sa ma culc.

Bateria-mi cel mai des moarta pana la sfarsitul zilei, fiind nevoie sa il incarc de-a lungul noptii, uneori chiar de doua ori pe zi.

 

O fi bine? Ah, nu prea cred. E cam toxic, dupa mine. Din pacate, insa, sunt victima a retelelor de socializare si victima a Internetulului. Daca si tu esti, ei bine, iti spun ca nu este o tragedie. Continuam sa facem ceea ce ne place, insa pana la o anumita limita cand chiar trebuie sa ne concentram asupra noastra.DSC04195

HINTS:

  • Numara orele pe care le petreci pe care le petreci strict pe social media! Daca ai mai mult de 3, ei bine, make a change!
  • Incearca sa iti pastrezi bateria telefonului pana la sfarsitul zilei!

5) LIBERALIZEAZA-TE DE RUTINA!

Imi e atat de antipatic cuvantul “rutina”. Tata mi-a spus odata ca mintea omului devine, in timp, aceeasi cu o autostrada. Suntem pe acelasi drum drept, practicand aceleasi lucruri mereu, insa pentru  ca mintea sa nu-ti imbatraneasca, trebuie sa schimbi peisajul, sa o iei pe alte drumuri, nu sa ramai pe acea autostrada plictisitoare.

Free from the routine…free from the routine

Dar nu suntem aici sa vorbim despre probleme, lucruri care ne displac, ci despre rezolvari.

Scapa de rutina! Din cand in cand fa lucruri spontane, da-ti frau liber imaginatiei, refresh the whole thing! Am un intreg articol despre acest subiect: Idei FRESH pentru aceasta saptamana, il poti citi imediat ce il termini pe acesta.

Totusi, in drumul nostru spre succes, avem nevoie si de cateva “autostopuri”.

TAKE IT EASY! IDEI PENTRU LINISTE & CALM.

Mediteaza pentru 10-15 minute de dimineata! Suna plicticos, suna ca ceva ce n-ai face, dar este efectiv. Si nu ma refer neaparat la meditatul prin yoga sau alte pozitii fizice, ci prin o multitudine de alte optiuni. Pinterest, carte, sau de exemplu, coloratul. Reduce foarte mult stres si amplifica starea de liniste. Exista, chiar, si carti de colorat pentru adulti!


background

Sper ca ti-au placut aceste 5 ponturi, dar si mai tare sper sa le aplici!


Pentru orice comentarii in legatura cu articolul sau blogul, te astept fie mai jos, in comentarii, fie pe platformele mele de social media: Facebook (Yellow Cashew), Instagram (@acadreea), Snapchat (@andre13p), Twitter, Tumblr si etc. (link-uri mai jos)

Ne vedem cu postarea de duminica! Pana atunci, o saptamana cat mai productiva!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s