VARA-MI IN DETALIU | Despre Abhazia

Sam Feldt – Show Me Love (EDSX Indian Summer Remix)

Vara mea incepe-n pas rapid pe la sfarsitul lui iunie o data cu una din calatoriile mele favorite, BARCELONA. Intorcandu-ma plina de entuziasm si energie, petrec cateva zile lungi in canicula din Bucuresti, apoi, abia terminand de despachetat bagajul din Barca, trebuie sa ma apuc imediat de impachtetatul celui pentru urmatoarea destinatie…Rusia.

Dupa 12 ore de hoinareala si seriale in aeroportul din Istanbul, in sfarsit ma urc in avionul care urma sa aterizeze in exact 2 ore si 15 minute in Sochi, Rusia. Odata ajunsa acolo, las bagajele si ma trantesc imediat la culcare. Ei, si dupa un somn bine meritat, incepe vacanta de-o luna la mare.

Primele cateva zile le-as denumi acomodare, atat cu noua limba, caci da, rusa este chiar foarte diferita de romana, cat si cu briza marii, liniile de bronz si zambetele prietenoase. Ah, si poate am uitat sa mentionez, jumatate din familie locuind acolo, un motiv in plus sa ma simt cat de comfortabil imi permit. Comfortabil? Pentru mine asta inseamna dimineti tarzii, ceaiul baut afara, in fotoliul unde umbra se-mpleteste cu razele soarelui, si o conversatie inceata, dar lunga cu verisoarele pe care apuc sa le vad abia o data la 12 luni.

Imediat dupa Sochi, despre care, apropo, am uitat sa-ti spun ca a sustinut Jocurile Olimpice in 2014 si de atunci au reiesit o multime de cladiri si strazi proaspete & moderne, urc in masina spre urmatoarea locatie, si anume tara unde s-a nascut mama, Abhazia.  Trebuie sa adaug ca de fiecare data cand cineva afla ca sunt fluenta in limba rusa, apare imediat intrebarea: “De unde?”. Elaborandu-mi raspunsul sa fie cat mai pe-ndetelete, nici n-apuc sa-mi termin povestea cand aud intrebarea: “Deci mama ta e rusoaica?”. Aproape sigura sunt ca e armeanca, insa nu din Armenia, ci din tara aceasta mica, prea putin recunoscuta pentru frumusetea ei, pe care am sa v-o prezint vizual chiar mai jos.

Welcome to the Republic of Abhazia!

DSC06578

Ascunzandu-se intre Marea Neagra si Muntii Caucaz, Abhazia e foarte versatila cand vine vorba de priveliste, sau chiar de activitate. Multi vin aici pentru odihna, pentru aerul curat, pentru marea neteda ce-si schimba zilnic tonurile.

DSC06630Ea-i Elina, verisoara mea, sau mai bine spus persoana mea de suflet? S-ar putea s-o mai intalnesti de-a lungul catorva articole!

Ma simt bine aici. Nu stiu cum esti tu, dar eu cu siguranta sunt tipul vacantelor active, insa asta nu inseamna ca n-am timp sa ma plictisesc. O plictiseala in sensul bun al cuvantului, o plictiseala calma si bine meritata caci stii ce, uneori mai trebuie sa te si opresti. Nu din munca, rutina sau chiar distractie, ci chiar din propriile ganduri obositoare. Ia-ti un moment pentru tine, dar fara tine, unde pur si simplu respiri, asculti muzica sau valurile marii, in cazul meu, si iti iei gandul de la toate, urmand ca apoi sa te intorci freshly unwinded.

DSC06482


Incerc sa schimb cateva lucruri pe ici, pe colo, de asta fiind datorata absenta mea putin rusinoasa de pe blog. Totusi, pregatesc lucruri noi, atat vizate de online, cat si de viata mea personala, lucruri de care sunt mult prea incantata incat sa-mi pot tine glasul pe mut. Din pacate, insa, trebuie sa asteptam si eu si tu!

P.S. Un nou video – jurnal de calatorie pe canalul meu de YouTube curand!

Tu ce faci vara asta? Scrie-mi mai jos!

OUTRO

Facebook: Yellow Cashew | Instagram: @acadreea | Twitter: @yellowcashew

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s