Realitatea ✯ Texte #1

“Sufletul omului in trup este ca o pasare-n colivie”

I.

Traiam cu impresia stupida ca trebuie sa muncesc, trebuie sa ma strofoc cu adevarat pentru tintele mele, fara sa-mi acord timp de ce-i mai important.

Si-nca traiasc cu impresia asta, numai ca acum inteleg ca munca, ca a te strofoca pentru ceva ce-ti doresti cu adevarat nu pot fi facute doar din nevoie, ca, daca ar fi asa, de ce-ar mai conta?

Cu ce te-ncanta rezultatele daca n-ai habar de exercitiu? Pai magia nu-i in marul ala pe care l-ai plantat cand erai mic si acum stai sa-i culegi fructele? Magia nu-i in copilul care-a invatat sa innoate pentru ca l-ai tinut pe burtica sa dea din maini pana si-a luat avant? Sau in zilele noroase de noiembrie cand te-ai dus la cumparaturi de globuri si luminite mai mult incantat de ideea de Craciun decat de zi in sine?

Si creativitatea, libertatea, spontanitatea? Se pierd odata ce esti prea rigid cu tine insuti, se pierd odata ce te conformezi cu societatea, odata ce muncesti doar ca sa treaca orele.

Mi-a luat mult sa-nteleg – si pff, inca’s tanara – sa muncesti mult, dar pentru un scop gol, nu-i cool; sa te mandresti ca faci multe intr-o zi, dar in realitate fiind degeaba, nu-i cool. Si-mi place oboseala; imi place pentru ca da un somn mai bun si-o apreciere mai mare, dar imi place specific oboseala aia moale care te adoarme in mod placut pentru ca simti c-ai facut ceva bun, ce merita, ce va ajuta.

II.

Azi, n-avem nici rabdarea sa ne gandim la rabdare. Toti vrem succes, toti vrem bani, toti vrem sa facem o schimbare. Si nu zic ca-i rau, ci ca-i obositor – obositor pentru ca ori zicem ca zilele’s prea lungi, ori prea scurte: o zi prea lunga pentru ca am muncit la ceva si nu mai stiu ce sa fac pana apare rezultatul, o zi prea scurta pentru ca am atatea de facut si nu am cum sa le fac pe toate.

III.

M-a intrebat mama de ce sunt asa complicata. I-am zis: “Cu totii suntem acum”.

Vrei nu vrei sa recunosti, planurile si ambtiile noastre nu’s nici pe departe atat de simple precum erau inainte, dar adanc cred ca asta ne dorim. Desi poate ne mintim singuri, vrem sa ne gasim iubirea adevarata, vrem s-avem la un moment dat o viata linistita, vrem sa ne uitam la un film in loc sa mergem la o petrecere sau sa lucram si da, chiar ne pasa – pentru ca suntem oameni si asta’i uman.

Mi-ar placea sa fim mai deschisi, nu numai unii cu altii, ci si cu noi insine, pentru ca majoritatea din ce-i pe net –  pe care-l accesam zilnic – e o iluzie parfumata cu realitate.

just be F-ing humble. 

xo,

Andreea.

yellowcashew.tumblr.com

3 thoughts on “Realitatea ✯ Texte #1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s